2013: Loosduinen in Beelden

Van zaterdag 13 april 2013 t/m zaterdag 14 september 2013 konden bezoekers genieten van de tentoonstelling Loosduinen in Beelden: het straatbeeld van oud Loosduinen door de ogen van professionele en amateur kunstenaars. Er waren schilderijen te zien van onder andere B.C. van Ettinger, Han Krug en van Wil Noest en ook pentekeningen en aquarellen van het echtpaar Otto en Wil Weijsenfeld-Krul.

Loosduinen was in grondgebied wel groot (van de Beeklaan/De Lareyweg tot aan de Oorberlaan t/o de watertoren van Monster) maar het merendeel was tuinbouwgebied. Dus de bebouwing waar veel kunstobjecten over zijn gemaakt was dus in de minderheid.
Leuk aan deze tentoonstelling was dat er meer beelden van het zelfde onderwerp of straatgezicht te zien waren, maar dat u kennis kon nemen van de verschillende technieken, inzichten en uitvoeringsvormen van de kunstenaars.

Kortom een tentoonstelling met voor oud Loosduiners zeer herkenbare afbeeldingen en voor nieuwere bewoners een kennismaking met “van hoe het vroeger was” en misschien een herkenning van “zo was het dus vroeger, waar ik nu woon”.