Wandeling, rondvaart, activiteiten

Rondvaarten vanaf het museum

seizoen 2016 voorbij

Elke woensdag         13 juli t/m 17 augustus: Rondje Poeldijk incl. ijsje.
Zaterdags                   16 juli t/m 27 augustus: Druivenkwekerij Sonnehoeck
Zaterdag                     6 augustus: Varend Corso
Zaterdag                     3 september: Schuitenrace
Zaterdag                     10 september: Monumentendag

U kunt vooraf de toegangsbewijzen bestellen per e-mail op info@loosduinsmuseum.nl met vermelding van uw telefoonnummer (liefst 06) tot uiterlijk 24 uur voor de afvaart. Op de dag zelf kunt u in het museum kaartjes kopen vanaf 13.00 uur. Het minimum aantal deelnemers per keer  is 8 en maximaal 34. Haalt u uw gereserveerde kaartjes tijdig op? Tot een kwartier voor vertrek houden we ze voor u vast.

Rondvaart vanaf het Loosduins Museum

Rondje Poeldijk

Op de woensdagen varen we een Rondje Poeldijk en iedereen krijgt onderweg een ijsje of, bij hoge uitzondering een flesje water of sinas. We gaan onderweg niet van boord. Vertrektijd is 14.00 uur en de tocht duurt ± 2 ½ uur. Prijs incl. een ijsje: volwassenen € 10,00; kinderen t/m 12 jaar: € 7,50.

Druiventuin Sonnehoeck

In de zomermaanden kunt u bij het Loosduins Museum op de rondvaart stappen richting het Westland en de historische druiventuin “Sonnehoeck” in Kwintsheul bezoeken. U maakt daar kennis met de druiven- en tuinbouwcultuur, met kassen, muren, boomgaarden en de bijna drie eeuwen oude boerderij uit 1729. Al jarenlang is de rondvaart elke week weer een groot succes. Op de zaterdagen varen we de gewone route naar Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul. Vertrek: 14.00 uur; varen ± 3 kwartier, een rondleiding op de druiventuin, ook van ± 3 kwartier, daarna retour naar het Loosduins Museum, einde vaartocht ± 16.30 uur. Prijs: volwassenen € 13,00 en kinderen t/m 12 jaar € 8,00.

Varend Corso 6 augustus

Zaterdag 6 augustus varen we naar een ligplaats bij de Wen om het Varend Corso te bezichtigen en niet naar de druiventuin. Vertrektijd: 15.30 uur. Prijs incl. een drankje en versnapering: volwassenen en kinderen € 12.00.

Schuitenrace 3 september

We varen richting het brede deel van de Wennetjessloot, daar varen we af en toe een stukje mee met schuiten die aan de wedstrijd deelnemen. Vervolgens gaan we achter de laatste schuit aan richting Kwintsheul. Bij het riviertje de Gantel keren we, terug naar het Loosduins Museum. Vertrek: 13.30 uur, terug om ± 16.00 uur. Prijs: volwassenen € 9,00; kinderen € 6,00.

Monumentendag 10 september

Op 10 september, monumentendag zijn er 3 korte vaartochtjes door Madestein. Tijden: 13.00 uur, 14,15 uur en 15.30 uur. Duur van de tochten is ± een uur. Prijs: volwassenen € 4,50; kinderen € 3,50.

Prijzen samengevat:
Woensdags                               € 10,00 volwassenen              € 7,50 kinderen t/m 12 jaar
zaterdags                                     € 13,00 volwassenen              € 8,00 kinderen t/m 12 jaar
zaterdag 6 augustus                € 12,00 volwassenen en kinderen
zaterdag 3 september            €  9,00 volwassenen               € 6,00 kinderen t/m 12 jaar
zaterdag 10 september          €  4,50 volwassenen               € 3,50 kinderen t/m 12 jaar

Meiwandelingmeiwandeling tn_hanstijkel
Ieder jaar rond 5 mei organiseert het Loosduins Museum een meiwandeling, in nauwe samenwerking met de Loosduinse Bibliotheek en de Historische Studiegroep Ockenburg. Een wandeling voert langs memorabele plekken in Loosduinen tijdens de Tweede Wereldoorlog: van het carillon, de Koeweide en begraafplaats tot bunkers.

Niet ieder jaar lopen we exact dezelfde route. Wilt u meewandelen? Houdt u onze website en facebookpagina (liken en delen?) in de gaten. Meldt u zich snel na publicatie aan bij de Loosduinse Bilbliotheek.

 

mei wandeling oversteek

 

 

Geschiedenis zwerfroute voor kinderen ‘Alles in de Wind’

Het Loosduins Museum heeft een uitdagende een leerzame zwerfroute vol opdrachten voor kinderen. je kunt de route downloaden en uitprinten… al banjerend met je klasgenoten leer je de rijke geschiedenis van ons voormalige tuindersdorp Loosduinen. Het verhaal brengt je langs meerdere zeer belangrijke plekken uit de geschiedenis, je wandelt door de canon van het dorp Loosduinen. Kijk op kinderboekenstad.nl en klik op Sesam open U, ga in het menu bovenaan het scherm naar “Zwerfverhalen”, er wordt dan een plattegrond van Den Haag zichtbaar met een aantal sterretjes. Als de muiswijzer op het meest linker sterretje staat, wordt een route en de tekst “Alles in de wind” zichtbaar. Klik met de linker muisknop en er verschijnt een scherm met de plattegrond van de dorpskern van Loosduinen. Onderaan het plaatje kun je de zwerfroute downloaden. (LET OP: het bestand is bijna 7MB groot en het kan dus even duren voor Zwerfwandeling voor kids door de geschiedenis van Loosduinende route op het scherm verschijnt).


FacebookTwitterGoogle+PinterestEmail
Er is altijd plek voor vrijwilligers en donateurs om het museum te ondersteunen.
Wilt u meedoen?


Zo wordt u donateur Vrijwilliger in het team