Wandeling, rondvaart, activiteiten

Jaarprogramma 2018

Hier vindt u het programma voor het lopende jaar.

De geplande meiwandeling zal dit jaar helaas niet doorgaan.

Rondvaarten vanaf het museum

woensdags 25 juli t/m 22 augustus Rondje Poeldijk incl. ijsje
zaterdags 21 juli t/m 25 augustus Druivenkwekerij “Sonnehoeck”
zaterdag 4 augustus Varend Corso (afwijkende vertrektijd)
zaterdag 8 september Monumentendag, 3x korte route

Nieuwe vertrektijden woensdag en zaterdag:   13.15 uur (uitgezonderd Varend Corso en Monumentendag)

  • U kunt vooraf de toegangsbewijzen bestellen per e-mail op info@loosduinsmuseum.nl met vermelding van uw telefoonnummer (liefst 06) tot uiterlijk 24 uur voor de afvaart.
  • Op de dag zelf kunt u in het museum  vanaf  12.45 uur kaartjes kopen.
    Het minimum aantal deelnemers per keer  is 8 en maximaal 38. De gereserveerde kaartjes kunnen op de dag van vertrek opgehaald en contant betaald worden ( Let op: we hebben geen pin). Tot een kwartier voor vertrek houden we ze voor u vast.

Rondje Poeldijk

Op de woensdagen  (zie data bovenaan) varen we een Rondje Poeldijk, iedereen krijgt onderweg een ijsje of, bij hoge uitzondering, een flesje water of sinas. We gaan onderweg niet van boord.

Vertrek: 13.15 uur en de tocht duurt ± 2 ½ uur.
Prijs incl. ijsje: volwassenen € 10,50; kinderen t/m 12 jaar: € 7,50.

Druivenkwekerij  “Sonnehoeck”

Op de zaterdagen (zie data bovenaan) kunt u bij het Loosduins Museum op de rondvaartboot stappen richting het Westland en de historische druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul bezoeken. U maakt daar kennis met de druiven- en tuinbouwcultuur, met kassen, muren, boomgaarden en de bijna drie eeuwen oude boerderij uit 1729. Al jarenlang is de rondvaart elke week weer een groot succes.

Vertrek: 13.15 uur. We varen ± 3 kwartier, een rondleiding op de druivenkwekerij, ook van ± 3 kwartier, daarna retour naar het Loosduins Museum, einde vaartocht ± 15.30 uur.
Aansluitend is er nog gelegenheid ons museum te bezichtigen.
Prijs: volwassenen € 13,50 en kinderen t/m 12 jaar € 8,50.

Varend Corso 4 augustus

Zaterdag 4 augustus varen we naar een ligplaats bij de Wen om het Varend Corso te bezichtigen en niet naar de druivenkwekerij. Het aantal deelnemers is maximaal 32 personen om goed zicht te garanderen.

Vertrek: 15.30 uur.
Prijs incl. een drankje en versnapering: volwassenen €13,50 en kinderen € 13.50. 

Attentie:

Houdt u er rekening mee dat het kan uitlopen, zodat het laat kan worden. Er is geen eten aan boord (behalve de versnapering hierboven genoemd). U mag gerust zelf iets te eten en drinken meenemen.

Monumentendag 8 september

Op 8 september, Monumentendag, zijn er 3 korte vaartochtjes door Madestein.
Tijden: 13.00 uur, 14,15 uur en 15.30 uur.
Duur van de tochten is ± een uur.
Prijs: volwassenen € 5,00; kinderen € 4,00.

Alle prijzen samengevat

Volwassenen Kinderen t/m 12 jaar
Rondje Poeldijk
woensdags 25 juli t/m  22 augustus
€ 10,50 € 7,50
Druivenkwekerij Sonnehoeck
zaterdags 21 juli t/m 25augustus
€ 13,50 € 8,50
Varend Corso
zaterdag 4 augustus
€  13,50 € 13,50
Monumentendag
zaterdag 8 september
€  5,00 € 4,00

 

Meiwandelingmeiwandeling tn_hanstijkel
Ieder jaar rond 5 mei organiseert het Loosduins Museum een meiwandeling, in nauwe samenwerking met de Loosduinse Bibliotheek en de Historische Studiegroep Ockenburg. Een wandeling voert langs memorabele plekken in Loosduinen tijdens de Tweede Wereldoorlog: van het carillon, de Koeweide en begraafplaats tot bunkers.

Niet ieder jaar lopen we exact dezelfde route. Wilt u meewandelen? Houdt u onze website en facebookpagina (liken en delen?) in de gaten. Meldt u zich snel na publicatie aan bij de Loosduinse Bilbliotheek.

 

mei wandeling oversteek

Geschiedenis zwerfroute voor kinderen ‘Alles in de Wind’

Het Loosduins Museum heeft een uitdagende een leerzame zwerfroute vol opdrachten voor kinderen. je kunt de route downloaden en uitprinten… al banjerend met je klasgenoten leer je de rijke geschiedenis van ons voormalige tuindersdorp Loosduinen. Het verhaal brengt je langs meerdere zeer belangrijke plekken uit de geschiedenis, je wandelt door de canon van het dorp Loosduinen. Kijk op kinderboekenstad.nl en klik op Sesam open U, ga in het menu bovenaan het scherm naar “Zwerfverhalen”, er wordt dan een plattegrond van Den Haag zichtbaar met een aantal sterretjes. Als de muiswijzer op het meest linker sterretje staat, wordt een route en de tekst “Alles in de wind” zichtbaar. Klik met de linker muisknop en er verschijnt een scherm met de plattegrond van de dorpskern van Loosduinen. Onderaan het plaatje kun je de zwerfroute downloaden. (LET OP: het bestand is bijna 7MB groot en het kan dus even duren voor Zwerfwandeling voor kids door de geschiedenis van Loosduinende route op het scherm verschijnt).


Er is altijd plek voor vrijwilligers en donateurs om het museum te ondersteunen.
Wilt u meedoen?


Zo wordt u donateur Vrijwilliger in het team