Inloopmiddag

Weet ú waar uw Loosduinse familienaam vandaan komt, wat uw naam betekent? Wat uw voorvaders en –moeders voor beroep hadden of waar ze woonden – hoe uw familiestamboom eruitziet?

In het Loosduins Museum bent u welkom met uw persoonlijke vragen op elke eerste zaterdagmiddag van de maand tijdens de inloopmiddag van de Werkgroep Genealogie. Onder begeleiding van de enthousiaste experts kunt u uw voorouders vinden uit duizenden historische bronnen.

Kom ook grasduinen in onze duizenden bronnen… en ontdek je familiegeschiedenis!

De werkgroep brengt de geschiedenis van Loosduinse families in kaart, maakt stambomen, kwartier- en gezinslijsten en bouwt een genealogische bibliotheek. Daartoe doen de leden Bergenhenegouwen, Bosman, Outshoorn, Van Reeuwijk en Van Schaijik ‘voorouder-onderzoek’ naar de afstamming van familienamen, ze:

  • verzamelen doop -, trouw – en begraafgegevens uit Loosduinen
  • bouwen aan een unieke collectie bidprentjes, geboortekaarten, trouwkaarten, rouwbrieven en familie – advertenties van Loosduiners
  • maken een genealogische bibliotheek
  • verzamelen krantenberichten over Loosduiners: zoals bij jubilea, onderscheidingen, sportprestaties

Natuurlijk wisselen de leden informatie uit met andere genealogische werkgroepen in de regio.

U bent welkom tijdens de inloopmiddag iedere eerste zaterdag van de maand van 12 tot 16 uur. Voor meer informatie neemt u contact op met de heer Jacques Bergenhenegouwen:
T 06 38 31 08 38 of stuurt u een e-mailbericht naar stamboomonderzoek.loosduinen@gmail.com

.

 

 


Er is altijd plek voor vrijwilligers en donateurs om het museum te ondersteunen.
Wilt u meedoen?


Zo wordt u donateur Vrijwilliger in het team