Het museum

In De Korenschuur ervaart u de rijke Loosduinse historie van de gebouwen, mensen en gebeurtenissen. U wandelt door de geschiedenis aan de hand van objecten, informatie over en beelden van het gebied, het tuinbouwverleden, de landgoederen, het kasteel, de bedrijvigheid en de groenteveiling. De vrijwilligers van het museum nodigen u uit om te komen ontdekken!

rondvaart open monumentendagWe bieden u een vaste tentoonstelling en tijdelijke expositie op een bepaald Loosduins onderwerp. U vindt hier zelfs uw Loosduinse voorouders en de Peenbuikers van nu en weleer. Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand: Kom spitten in de geschiedenis en vind uw voorouders!
Wist u dat Loosduinen ouder is dan Den Haag en haar naam ontleent aan ‘drie losse duinen’?

Idyllische omgeving
Een molen, korenschuur, molenaarswoning en een vaart… Het Loosduins Museum ligt in een idyllische omgeving in het centrum van het stadsdeel ‘Loosduinen’ aan de zuidzijde van Den Haag. De Abdijkerk op de achtergrond is ontstaan uit de kapel van een buitenplaats die de Hollandse graaf Floris III liet bouwen in 1234. Het is het oudste stenen gebouw van Den Haag. De molenschuur uit 1895 is sinds 1983 het Loosduins Museum de ‘De Korenschuur’.

Vind je Voorouders!
Weet ú waar uw Loosduinse familienaam vandaan komt, wat uw naam betekent? Wat uw voorvaders en –moeders voor beroep hadden en waar ze woonden? In het Loosduins Museum bent u welkom met uw persoonlijke vragen op elke eerste zaterdagmiddag van de maand. Op dat moment houden de leden van de Werkgroep Genealogie een open inloopmiddag. Dan helpen enthousiaste en vakkundige vrijwilligers u uw voorouders te vinden uit de duizenden historische bronnen in het museum.

Kom ook spitten en ontdek de wortels van je familie.


Er is altijd plek voor vrijwilligers en donateurs om het museum te ondersteunen.
Wilt u meedoen?


Zo wordt u donateur Vrijwilliger in het team