IN MEMORIAM THEO WESTERDUIN

Vanmorgen bereikte mij het vreselijke bericht dat ons gewaardeerde lid Theo Westerduin gisteravond in zijn slaap is overleden. Gisteren heb ik hem nog gesproken over de plannen voor de komende tijd.
Theo, sinds een aantal jaren lid van het museum, was erg gedreven en kwam met veel ideeën om kunst en museum nog meer met elkaar te verbinden. Dit uitte zich in de inrichting van de huidige tentoonstelling met de sprekende titel ‘Schilderachtig Loosduinen’, die hij samen met commissie 5 heeft bedacht.
Theo als voorzitter van de kunstkamer, kwam met het idee om een aantal kunstenaars uit te nodigen om hun kunst op te hangen tussen de schilderijen van het museum.
De bezoekers kunnen als jurylid een formulier invullen en aankruisen welk schilderij zij verkiezen boven de andere. Uiteindelijk leidt dit tot de uitreiking van een publieksprijs aan de kunstenaar met de meeste stemmen. Daarnaast wordt een vakjury betrokken bij het beoordelen en zij komt met de vakjuryprijs. Helaas kan Theo deze niet uitreiken.
Theo zal worden herdacht. Een foto zullen we ophangen, zolang de tentoonstelling loopt.
Wij wensen zijn vrouw Desiree, kinderen en kleinkinderen veel kracht toe in deze moeilijke dagen.
Later komen nog de bijzonderheden over hoe we afscheid kunnen nemen van Theo.
Dit zal ik u via een mail kenbaar maken.
Met groet
Pjer Wijsman
Voorzitter Museum Loosduinen.

Er is altijd plek voor vrijwilligers en donateurs om het museum te ondersteunen.
Wilt u meedoen?


Zo wordt u donateur Vrijwilliger in het team