Kalender

Het hele jaar door kunt u terecht in het museum voor uiteenlopende geschiedenis-gerelateerde onderwerpen en activiteiten! Online kunt u onderzoek doen naar oude klassenfoto’s en ons helpen de mensen te herkennen. Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u samen met onze vrijwilligers uw Loosduinse ‘wortels’ onderzoeken, er zijn de vaste tentoonstelling, een wisselende tentoonstelling, rondvaarten in de zomermaanden en verschillende wandelingen… Wilt u meer weten? U weet ons te vinden!

U kunt hier ons jaarprogramma voor 2023 downloaden.
Houdt u wel de website in de gaten voor eventuele veranderingen?

Openingstijden

 • Het museum is elke zaterdag en de eerste zondag van mei t/m de eerste zondag van de maand oktober van 12.00 – 16.00 uur geopend.
  Op de zolderverdieping van De Korenschuur: permanente tentoonstelling over hoe in Loosduinen de afgelopen 4.000 jaar werd gewoond en gewerkt.
 • Iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 16.00 uur.
  Inloopmiddag werkgroep genealogie: kom spitten in de roots van je familie in duizenden bronnen! De vrijwilligers helpen je zoeken.


Juli en augustus 

 • Zondags van 14.30-16.00 uur, van 15.30-16.00 uur: orgelspel. Openstelling van de Abdijkerk aan de Willem III straat 40. Mogelijkheid tot bezichtiging van de kerk en rondleiding.
 • Woensdagmiddagen om 13.15 uur en zaterdagmiddagen om 13.15 uur
  Rondvaart door natuurgebied Madestein naar de historische Druivenkwekerij “Sonnehoeck” en rondleiding aldaar. In samenwerking met rondvaartbedrijf ‘de Gantel’.

Het hele jaar door:

 • Groepsbezoek: wilt u buiten de reguliere openingstijd een bezoek aan het museum brengen met collega’s, familie of team?
 • Wandelen: Periodiek vanuit het museum Wandeling met gids door Historisch Loosduinen.
 • Fietsen: Fietstocht langs de voormalige grenzen van Loosduinen.
 • Wandeling voor kinderen: Het hele jaar in samenwerking met kinderboekenstad.nl, wandeling Alles in de Wind. Een educatieve wandeling voor kinderen vanaf ca. 10 jaar. De route is te wandelen in gezinsverband of met een groep kinderen.

Activiteiten in onze dependance:
De Boerenschuur Willem III straat 131: ontvangst van diverse (school)groepen met educatief programma.


 

Wilt u meer informatie over een activiteit of tentoonstelling? U kunt altijd e-mailen naar loosduinsmuseum@ziggo.nl of bellen tijdens openstelling 070 – 397 33 42.


Er is altijd plek voor vrijwilligers en donateurs om het museum te ondersteunen.
Wilt u meedoen?


Zo wordt u donateur Vrijwilliger in het team