stichting oud loosduinen april 2022

 

Van de Stichting Oud Loosduinen

Het Loosduins Museum herhaalt de expositie ‘Oorlogstijd in Loosduinen’. Vanwege alle corona-beperkingen voor o.a. het museum was het juist deze expositie, die veel mensen hebben gemist. Gezien de huidige situatie in de Oekraïne kunnen ook de Loosduinse scholen -op afspraak- een bezoek brengen aan het museum en de expositie deze weken zelf aanvullen met eigengemaakte gedichten of tekeningen. Doe mee!
Aanmeldingen via  info@loosduinsmuseum.nl

Bezoekers zijn welkom op elke eerste zondag van de maand en elke zaterdag van 12.00 -16.00 uur. Komende 4 en 5 mei is het museum extra geopend. (Nadere informatie volgt)
Stel uw vragen en vertel uw verhalen; rondleiders staan klaar om uws vragen te beantwoorden en te luisteren naar uw verhalen.
Uw bezoek wordt zeer op prijs gesteld!

Op 4 mei vindt de herdenking plaats bij de naald in Loosduinen van onze verzetshelden. Daarnaast vindt er ook een herdenking plaats op de algemene begraafplaats georganiseerd door de Stijkel-groep.

Op 5 mei geeft Tavenu een ‘bevrijdings-optreden’. Dit optreden start om 13.00 uur bij het museum en de molen. U bent van harte welkom om dit bij te wonen.
Tevens wordt een (Zweeds) wit broodje geserveerd en kunnen kinderen snoep ophalen.
Kom gerust langs bij het museum en de molen en geniet van dit Loosduins vertier!

Naast een bezoekje aan de molen en het museum, is de Abdijkerk, het oudste gebouw van Den Haag ook geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Zeker een bezoekje waard!

Daarnaast is op elke eerste zaterdag van de maand de werkgroep stamboomonderzoek aanwezig. Actuele informatie is te vinden op: www.loosduinsmuseum.nl

Mensen met vragen over hun stamboom kunnen op 7 mei tussen 12.00 en 16.00 uur terecht in het museum maar het is ook altijd mogelijk om via de mail genealogie@loosduinsmuseum.nl vragen te stellen.

Het Loosduins museum is te vinden aan de Margaretha van Hennebergweg 2a Den Haag.