nieuwsbericht augustus 2021

 

Bericht van het Loosduins Museum, augustus 2021 

Het bericht moet beginnen met hoe gaat het met u en is alles nog gezond aan het thuisfront?Ondanks versoepeling van bepaalde maatregelen, moeten we aan het volgende denken: het is aan u of u wilt worden of bent ingeënt of niet, maar als de keuze gemaakt is om niet het vaccin tot u te nemen, dan verwachten wij dat u uw verantwoordelijkheid neemt en dus 1.5 m afstand in acht neemt en met een mondmasker rondloopt. Het registreren hoeft niet voor nu en afspraken maken voor een bezoek hoeft ook niet meer. We hopen dat naar de toekomst toe de versoepeling blijft.

Zoals u weet, is het museum alweer een tijdje geopend en onze bezoekers zijn erg geïnteresseerd in de tentoonstelling rond 75 jaar bevrijding. Jammer dat we ’afscheid’ moeten nemen van deze tentoonstelling, maar er komt een mooie tentoonstelling voor terug.

Mogelijk hebt u al vernomen dat deze tentoonstelling te maken heeft met 300 jaar bestaan van onze molen de Korenaer. Als museum wordt dit thema gebruikt voor de tentoonstelling; “Molens in Loosduinen”.

(Eigenlijk bestaat de molen langer en dat weet u natuurlijk, maar met name het bovenstuk, de kap, bestaat 300 jaar en dat staat ook aangegeven. Dat vieren we dus!)

De nieuwe tentoonstelling, die tot medio 2022 bezocht kan worden, wordt officieel geopend door de burgemeester, nadat hij eerst ‘het lintje’ bij de molen heeft doorgeknipt.

Bijzonderheden over de dag zelf etc. worden later bekend gemaakt.

Museum-weetjes:

Zoals vermeld: de nieuwe tentoonstelling wordt geopend door de burgemeester op 25 september rond 11.30 uur.

De burgemeester is ook uitgenodigd om het nieuwe boekje ‘Platglas 4” in ontvangst te nemen vanuit het museum. Het programma wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. De organisatie is in handen van de schrijver F. Van Gaalen en de presentatie is gepland voor november.

Het bezoek van 180 leerlingen van de Internationale School aan ons museum is goed verlopen. Leerlingen waren niet alleen geïnteresseerd in de lokale geschiedenis van Loosduinen, maar met name het gegeven, dat de school gebouwd is op het ‘puntje’ van het vliegveld Ockenburgh, sloeg in als ‘een bom’! Erg interessant en zo’n bezoek is voor herhaling vatbaar.

We hebben het betalen via pin ingevoerd en dat verloopt heel goed. Bezoekers zijn zeer tevreden dat zij met de pin kunnen betalen. Gemak dienst de mens!

Er zijn intussen 5 nieuwe vrijwilligers toegevoegd aan onze groep van museum-medewerkers.

Ze worden verdeeld over de verschillende commissies.

Het straatje voor het museum is opnieuw gelegd. We gaan nog in onderhandeling over het vervolg van het straatje. Het duurde ook lang, voordat het ‘straatje’ bekend werd.

Met vr. groet

Pjer Wijsman, voorzitter.