Kwartaalbrief oktober 2016

In deze kwartaalbrief voor donateurs en belangstellenden, leest u nieuws van de Stichting Oud Loosduinen.

Juli en augustus zijn de maanden waarin gevaren werd. In samenwerking met rondvaartbedrijf  ’de Gantel’ , werd er op zaterdag bij de historische druiventuin Sonnehoeck een bezoek gebracht. Elke woensdag was het uitstapje, een zogenoemd Rondje Poeldijk en halverwege was er een ijsje. Het weer werkte meestal mee en de boten waren goed bezet.

Het vooraf reserveren van kaartjes via info@loosduinsmuseum.nl was een succes maar gaf wel erg veel extra werk. Bezoek aan het varend corso in augustus was erg snel uitverkocht maar voor de Schuitenrace op de WEN was weinig belangstelling.

De samenwerking van de Cultuurorganisaties  o.l.v. het Cultuuranker Loosduinen/ de bibliotheek Loosduinen begint haar vruchten af te werpen.

Tijdens de Cultuurweek, Loosduinen gaat los vanaf 4 november, zullen vele cultuurorganisaties een gevarieerd programma aanbieden. Uitvoerige informatie hierover vindt u de laatste week van oktober in de Loosduinse krant en op deze site. Er zal veel muziek worden gemaakt op zeer verschillende locaties en als afsluiting zal op zondag 13 november, de reguliere Loosduinse Kunstroute plaatsvinden.

Momenteel wordt er door diverse partijen hard gewerkt aan een boek over de geschiedenis van het landgoed Ockenburgh. Ook de Stichting Oud Loosduinen zal haar steentje bijdragen. Wij hebben veel informatie en een groot aantal foto’s beschikbaar.

Het Monumentenweekend 10 en 11 september werd weer een groot succes.

De Korenaer Loosduinen

Speciaal evenement op het terrein was de inwerkingstelling van molen de Korenaer die, na meer dan 9 maanden stilstand, weer in werking werd gesteld door wethouder Joris Wijsmuller. De molen zal dus regelmatig draaien en elke zaterdag te bezichtigen zijn.

De gebruikelijke Westlandse producten zoals druiven, paprika’s en radijsjes waren weer volop te koop tegen een zeer redelijke prijs. Mede dankzij een aantal tuinbouwbedrijven die ons museum hebben gesponsord. Hiervoor hartelijk dank.

Rondom de molen stonden een aantal kramen voor deelnemers die op zaterdag de 10e  hun eigen gemaakte kunstwerken wilden verkopen of tentoonstellen. Om deze gezellige dagen mee te beleven kijkt u op onze Facebookpagina facebook.com/loosduinsmuseum, waar een groot aantal foto’s is te zien.

Bijna elk weekend in september hebben we met een standje ons museum gepromoot, zoals bij het veilingfestival, De Loosduinse Hof en in het zorgknooppunt Loosduinen.

Na enkele weekenden gesloten te zijn zal het museum haar deuren weer openen voor de nieuwe tentoonstelling: Het oude centrum van Loosduinen. Deze tentoonstelling is te bezoeken t/m 3 juni 2017. Veel nostalgie over Hét Kruispunt en haar directe omgeving waaronder ook de hofjes.

Wij ontvangen u graag in het museum. Privé of met een groep. Er is veel mogelijk om u de historie van het oude tuindersdorp te laten beleven.