kwartaallbrief oktober 2017

 
Kwartaalbrief voor donateurs en belangstellenden ,
met nieuws van de Stichting Oud Loosduinen

In de maand juli, vakantietijd, begon het seizoen waarin we in samenwerking met rondvaartbedrijf de Gantel uit Monster weer
leuke vaartochten organiseerden.
Vanaf het museum zijn er twee mogelijkheden. Op woensdag rondje Poeldijk en op zaterdag naar de historische druiventuin ‘ Sonnehoeck’.
Altijd een groot succes maar, alhoewel de boot overdekt kan worden, speelt het weer hierbij toch wel een rol.

70 jaar Loosduinse Groenteveilingen

De nieuwe tentoonstelling: ‘ 70 jaar Loosduinse Groenteveilingen’ krijgt veel belangstelling en is zeker een bezoekje waard.

De augustusmaand is meestal wat rustig maar wel bemerken we dat er meer bezoekers van ‘buiten’ komen. Zijn op de camping of logeren bij familie in het dorp. Mede door de molen trekt deze doelgroep aan.
Vooral de tentoonstelling ‘ Geschiedenis van Loosduinen’ op de bovenverdieping, krijgt dan extra belangsteling.
Ook werden er enkele groepsbezoekjes t.b.v. verjaardagviering of een jubileum gebracht, buiten de reguliere openingstijden. Dit is altijd mogelijk op speciale aanvraag .(zie deze site)

Extra vergaderingen met onze Cultuurpartners vragen intussen tijd en aandacht, voor het nieuwe seizoen.
Het 2e weekend van September is landelijke Monumentendag. Het museum en de molen waren beide dagen open en boden veel extra’s.
Westlandse druiven, tomaten, radijs en schitterende ‘sweet’ paprika’s kwamen kersvers van de tuin en waren voor redelijke prijs te koop. Dit jaarlijks terugkerende aanbod wordt door velen enorm gewaardeerd. Deze producten worden grotendeels geschonken en leveren het museum leuke inkomsten. Dank aan de gulle gevers!!!!
In de twee dagen mochten we ca. 850 bezoekers ontvangen. Dus, druk en gezellig!!

Platglas

Op 23 september was de presentatie van het boek PLATGLAS. Peenbuikers vertellen over Loosduinen. Verhalen, verzameld uit de Facebookgroep, “Geboren in Loosduinen”, door Frans van Gaalen.
Het boek werd ’s-ochtends overhandigd door Michel Rogier (gemeenteraadslid CDA, Den Haag). In de middag kwamen vele peenbuikers het boek kopen en Frans heeft ze allen gesigneerd. Het was een ware reunie!!
Dit boek is nu te koop voor € 14,50 bij het museum of bij boekhandel Kroon. Ook bij de samensteller Frans kan het nog worden besteld. (zie www.geboreninloosduinen.nl)

 

 

 

Het geluid van Loosduinen

Dit 3e kwartaal werd op de 30e afgesloten met een geweldige happening op het Loosduinse Hoofdplein. Het “Geluid van Loosduinen” weerklonk er in alle toonaarden. Er waren drumbands en zang. Dansers en leuke kinderspelen. Informatiestands en je kon er jeu de boulen.
Een geweldig gevarieerd programma gaf gezelligheid en verbondenheid. Ook het museum was aanwezig met veel informatie..

Loosduinen gaat los

Het laatste kwartaal breekt al weer aan.
We zullen deelnemer zijn bij het vijfdaagse evenement “LOOSDUINEN GAAT LOS”. Staan hier en daar met informatiestandjes en zullen op zaterdag 11 november bij het museum een groepje muzikanten ontvangen van 14-15.30 uur. Het programma is nog niet geheel bekend maar wordt gepubliceerd in de Loosduinse krant en op Facebook.
25 november arriveert Sint en zijn Pieten weer voor een bezoek aan Loosduinen. Ze worden ontvangen bij het museum waar ze met onze Praam naar toe zullen varen.

We ontvangen ook u graag in het museum. Privé of met een groep. Er is veel mogelijk om u de historie van het oude tuindersdorp te (laten) beleven.