Monumentendag 2017

Aanstaande zaterdag en zondag 9 en 10 september 2017, zijn de nationale “Monumentendagen”.
Zaterdag de 9e kunt u bij Stichting Oud Loosduinen en molen de ‘Korenaer’ aan de Margaretha van Hennebergweg in stadsdeel Loosduinen vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur terecht om ons historisch museum de Korenschuur, maar ook de draaiende molen te bezoeken. De molenaars Jan en Rien die sinds een jaar de molen draaiend houden, heten u hartelijk welkom. Tevens kunt u in de molen diverse soorten meel, gemalen in Schiedam, kopen.

Traditiegetrouw is er de mogelijkheid om Westlandse producten te kopen, waaronder prima kwaliteit Westlandse druiven, paprika’s, trostomaten en radijsjes. Tevens heeft het museum vanuit haar collectie, dubbel in bezit zijnde, (oude) boeken, foto’s van oud Loosduinen en historische prentbriefkaarten in de verkoop. Voor een redelijke prijs kunt u koffie en thee met een broodje knakworst kopen en een heerlijke soep van verse hollandse tomaten is ook te verkrijgen.
Medewerkers van de werkgroep genealogie zijn present om al uw vragen te beantwoorden.

Op het grasveld bij de molen staat een springkussen zodat de jongere jeugd heerlijk kan uitdollen.

Ook is er de mogelijkheid om een kleine vaartocht te maken over de plassen van Madestein. Afvaarten om 13.00, 14.15 en 15.30 uur.
In de middag is er twee maal een optreden van zanggroep ‘Together Again’. Dit koor heeft een zeer uitgebreid repertoire en zingt onder leiding van Piet Haasnoot, o.a. leider van een dixielandband. Ze zullen deze zaterdag de gezelligheid op ons historische stukje Loosduinse grond vergroten en hun optredens houden om 13.30 en 14.45 uur. Zoekt u zelf nog een leuk zangkoor kom dan zeker kijken en luisteren.

De molen en het museum zijn ook op zondag de 10de open tussen 11.00 en 16.00 uur


Er is altijd plek voor vrijwilligers en donateurs om het museum te ondersteunen.
Wilt u meedoen?


Zo wordt u donateur Vrijwilliger in het team