Kwartaalbrief oktober 2019

 

Met nieuws van het Loosduins Museum voor donateurs en belangstellenden

Zoals reeds vermeld in het vorige schrijven waren we tot 13 juli gesloten vanwege een verbouwing.
De opening van de tentoonstelling:’ Thuis heb ik nog een ansichtkaart ….’
werd verricht door Michel Rogier en bijgaand You Tube –filmpje laat u zien wat Michel te melden had.

Eén van onze vrijwilligers is een echte verzamelaar en heeft vele oude ansichten. Bijzonder is dat sommige beschreven zijn aan beide zijden. Ze geven zo een beeld van de tijd dat tante POST nog het communicatie middel was.
In deze gedigitaliseerde tijd, is het nauwelijks meer voor te stellen. U kunt deze tentoonstelling bewonderen t/m 21 december 2019.

Een altijd weer terugkerende zomeractiviteit is het bezoek aan de historische druiventuin “Sonnehoeck” en een rondje Poeldijk.

Rondvaartbedrijf de Gantel heeft deze vaarten weer verzorgd.
Tevens kon men het ‘ Varend Corso’ vanaf een boot  bij de Wen bekijken.
Deze zomertijd hebben we een aantal Engels sprekende bezoekers kunnen verwelkomen.

Vooral de bovenverdieping met als vast onderwerp ‘ De ontstaansgeschiedenis van het tuinbouwdorp  Loosduinen’ werd  bezocht en een Engelstalige beschrijving was voor hen een welkome gids.

Het tweede weekend van September zijn de Landelijke Monumentendagen.
Bij het Loosduins Museum worden er dan Westlandse druiven, tomaatjes, paprika’s en snoepkomkommers verkocht. Veel van deze producten worden gesponsord zodat we als museum wat extra inkomsten genereren. Heel hartelijk dank aan deze sponsors voor de goede gaven.

Voor het aankomend kwartaal staan een aantal groepsbezoeken gepland. De Sint zal weer in Loosduinen aankomen. Op 23 november om ca. 11.00 uur. Traditiegetrouw per Westlandse zeiler, getrokken door een kleine sleper naar museum en molen aan de Margaretha van Hennebergweg. Een muziekkorps zal Sint en zijn Pieten verwelkomen en vergezellen naar het Loosduinse Hoofdplein.

21 december wordt er rondom de historische Abdijkerk, de molen en het Museum weer een Dickens Festival georganiseerd. U bent tussen 11 en 17 uur van harte welkom om dit sfeertje te proeven en te genieten van muziek, dans en het kopen van snuisterijen en heerlijke hapjes.
Na de 21e is het museum gesloten t.b.v het inrichten van een nieuwe tentoonstelling.
In het herdenkingsjaar 2020, ‘75 jaar vrij ‘ zullen we tevens  aandacht schenken aan ervaringen van de oorlogsjaren in Loosduinen.
Museum  de Korenschuur is elke zaterdag en de eerste zondagmiddag van de maand te bezoeken tussen 13.00-17.00 uur.

Wilt u meer over uw voorgeslacht te weten komen?

Iedere eerste zaterdag van de maand van 13.00-17.00 uur staan de medewerkers van de werkgroep genealogie klaar om u te helpen zoeken in duizenden bronnen.

 

VAN HARTE WELKOM IN ONS LOOSDUINS MUSEUM

 

Margaretha van Hennebergweg 2A, 2552 BA Den Haag