Kwartaalbrief februari 2019

 

Met nieuws van het Loosduins Museum voor donateurs en belangstellenden

Doordat er druk wordt gewerkt aan het jaarverslag van 2018 was ik bijna vergeten dat dit 4e  kwartaal bericht ook nog moest verschijnen. Mijn welgemeende excuses hiervoor.

Er is zeker nog e.e.a. te vertellen.

13 oktober was het weer archievendag in het Westland en als Loosduins museum worden we hier altijd vertegenwoordigd door onze werkgroep genealogie. Het is steeds een zeer goed bezocht evenement.

Van 31 oktober t/m 4 november bruiste Loosduinen weer van allerlei gezellige muziek. Met als thema:

“LOOSDUINEN GAAT LOS”, was er voor elk wat wils.

De opening door Ceasar Zuiderwijk op woensdagmiddag  tijdens de markt. Daarna ruimte voor een drumles -sessie. Druk bezocht door mensen die wel eens een lesje wilden krijgen.

 

Kinderen van school de ‘Kleine Keizer’ zongen liedjes voor ouderen in het verzorgingshuis. En in de bibliotheek was heel veel te beleven.

Zaterdag 3/11 was er muziek bij de molen en het museum. Hier speelde Joke Hopman met haar trio: “On the Jazz”.

Natuurlijk arriveerde ook de Sint weer bij het museum op onze varende Westlander. De intocht, in Loosduinen op zaterdag 22 november, trok enorm veel belangstelling.

 

Begin november kwam het wijkteam van de WMO, die zorg verlenen in Loosduinen, voor een rondleiding. Zo kregen ze wat inzicht in de geschiedenis  van Loosuinen als hun werkgebied.

Het jaar is afgesloten door een Dickens festival wat plaatsvond rondom het historisch centrum Abdij, molen  en museum en het Loosduinse Hoofdplein.  Burgemeester Krikke verrichtte de opening en kwam gezellig een kijkje nemen.

Zoveel mensen heb ik nog nooit bij één evenement gezien. In schitterende Dickens stijl gekleed, paradeerden ca. 70 personen rond. Maar de vele bezoekers genoten van een levende Kerststal, standjes waar van alles te koop was, muziek en zang  en gelukkig een heerlijk temperatuurtje.

Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar.